Dynia działa antynowotworowo, przeciwzapalnie i wzmacnia nasz układ odpornościowy. Dlatego warto jeść ją nie tylko jesienią i zimą, ale także na wiosnę – kiedy jesteśmy bardziej podatni na wszelkie bakterie i wirusy. Warzywo jest także niskokaloryczne i lekkostrawne. Nic, tylko jeść!
Warto pamiętać, że Polski Spichlerz to nie tylko wyborne zestawy prezentowe, ale także pyszne i zdrowe produkty, które znajdziecie w Delikatesach.
Dziś chcemy zaproponować Wam dynię w lekkiej zalewie octowej w zupie krem z dodatkiem szafranu i suszonych jabłek. Brzmi dobrze? Sprawdźcie nasz niezawodny przepis
Składniki:
Sposób przygotowania:
Podajemy w towarzystwie pokruszonych suszonych jabłek, oraz szczypty szafranu i ewentualnie kilku listków świeżej bazylii. I już!
Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a gwarantuje niepowtarzalną i pyszną zupę, która zachwyci każdego 😊
Śledź okazje i nowinki ze świata Polskiego Spichlerza
Polski spichlerz
Obsługa klienta
Kontakt
Powiedz nam, czego potrzebujesz